Yaşa Göre Cilt Bakım Rutinleri

19-09-2024 14:52
Yaşa Göre Cilt Bakım Rutinleri

Bebeklik döneminden itibaren: Mineral bazlı güneş kremleri kullanımı önemlidir. Hassas ciltler için uygun koruma sağlar.

12 yaşından sonra: İçerisinde asit bazlı bileşenler bulunmayan yüz yıkama jelleri veya köpükleri tercih edilmelidir.

16 yaşından itibaren: Ciltteki yağlanmanın artmasıyla birlikte, akne ve sivilce dönemini daha rahat geçirmek için hassas ciltlere uygun bir bakım rutini gereklidir. Yüz yıkama jeli, uygun nemlendirici ve güneş kremi düzenli olarak kullanılmalıdır.

18 yaşından itibaren: Siyah nokta oluşumunu engellemek için kil maskeleri, antioksidan içerikli kremler ve asit içeriği olmayan misel su makyaj temizleyici tonikler cilt bakımına eklenmelidir.

24 yaşından itibaren: Cildin elastikiyetini sağlayan kollajen üretiminin azalmasını yavaşlatmak amacıyla, hyaluronik asit serumu, niacinamide (B3 vitamini) içeren kremler, retinol içermeyen göz çevresi kremleri, gece kremi ve güneş kremi kullanılmalıdır.

30 yaşından sonra: Günde iki defa temiz cilde uygulanan nemlendirici krem, gece kremi ve sabah rutininde güneş kremi kullanımı cilt sağlığı için gereklidir.

40 yaş ve üzeri: Retinol ve A vitamini türevi ürünler, güneş hassasiyeti oluşturabileceğinden özellikle kış aylarında kullanılmalıdır. Hyaluronik asit serumu, nemlendirici krem, gece kremi, güneş kremi ve leke giderici serumlar bu dönemdeki cilt bakım rutininde yer almalıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.